Mesajul premierului, de Ziua Tricolorului: Guvernul mulţumeşte românilor care prilejuiesc, prin performanţă, ridicarea drapelului

Guvernul mulţumeşte tuturor românilor care prilejuiesc, prin performanţele lor, ridicarea drapelului României, se arată într-un mesaj adresat, marţi, 26 iunie, de prim-ministrul Victor Ponta cu ocazia „Zilei Drapelului Naţional”.

„Mândria de a fi român o regăsim, astăzi, în fiecare moment în care drapelul naţional este ridicat cu onor, fie că vorbim de festivităţi obişnuite, de celebrarea unor victorii ale românilor sau de comemorarea unor eroi. Guvernul României salută această sărbătoare şi mulţumeşte tuturor românilor care prilejuiesc, prin performanţele lor, ridicarea drapelului românesc oriunde s-ar afla”, se arată în mesajul premierului.

De asemenea, şeful Guvernului a evocat valorile legate de Tricolorul românesc.

„Tricolorul românesc este un stindard al libertăţii şi este parte din cultura noastră ca naţiune şi ca neam. Steagul naţional a fost mereu un simbol al luptei pentru unitate, pentru dreptate şi pentru integritate. Celebrarea sa, pe 26 iunie, este un moment de mândrie şi de onoare naţională, în memoria momentului în care Guvernul Revoluţionar de la 1848 a decretat asumarea Tricolorului ca steag naţional al tuturor românilor”, a mai afirmat Ponta.

„Steagul naţional a însoţit reprezentanţii poporului român în cele mai importante momente din ultimele două secole, de la obţinerea independenţei, trecând prin Unirea cea Mare şi ajungând la Revoluţia din 1989.

Steagul naţional ne reprezintă astăzi peste tot în lume, la reprezentanţele diplomatice, la evenimentele din plan internaţional, la reuniunile organismelor internaţionale din care România face parte. Steagul naţional este cel care le aminteşte zilnic românilor de peste graniţe care sunt originea şi valorile lor„, se mai arată în mesajul premierului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.