NATO condamnă în termenii cei mai duri doborârea unui avion militar turcesc de forţele siriene

NATO condamnă în termenii cei mai duri doborârea unui avion militar turcesc de către forţele siriene, pe care îl consideră un act ‘inacceptabil’, şi este alături de Turcia în spirit de solidaritate, a declarat marţi, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

El a făcut acest anunţ la finalul unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori, reuniune solicitată de Turcia, după ce un avion turcesc de vânătoare a fost doborât vineri de Siria deasupra Mediteranei.

Rasmussen a precizat că discuţiile de marţi dintre cei 28 de ambasadori ai statelor aliate nu s-au purtat asupra Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic, cel care prevede că un atac contra unui stat membru NATO va fi considerat un atac împotriva tuturor ţărilor aliate (aşa-numita clauză ”toţi pentru unul, unul pentru toţi”).

Reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice a mai menţionat că se aşteaptă ca Siria să adopte toate măsurile necesare pentru a evita alte incidente de tipul celui înregistrat vineri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.