Puiu Haşotti a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii

Liberalul Puiu Haşotti a depus luni, 25 iunie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

La ceremonie au fost prezenţi, de asemenea, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, premierul Victor Ponta şi membri ai Guvernului.

Puiu Haşotti îl înlocuieşte la portofoliul Culturii pe liberalul Mircea Diaconu, care a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece a deţinut simultan funcţiile de senator şi director al Teatrului Nottara.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional a lui Puiu Haşotti, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele a semnat şi decretul prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu şi se constata încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.
Ambele decrete au fost publicate în Monitorul Oficial, cu puţin timp înainte de începerea ceremoniei de depunere a jurământului de către noul ministru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.