EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

R.Moldova a semnat Acordul privind Spaţiul Aerian Comun cu UE

0

Republica Moldova a semnat marţi la Bruxelles Acordul privind Spaţiul Aerian Comun cu Uniunea Europeană şi statele sale membre şi Acordul cu Uniunea Europeană cu privire la protecţia indicaţiilor geografice ale produselor agricole.

Referindu-se la semnarea Acordului privind Spaţiul Aerian Comun, premierul Vlad Filat a menţionat că aceasta reprezintă un element important al integrării Republicii Moldova în piaţa transportului aerian din UE, urmând să se transpună în beneficii nete pentru pasagerii ce călătoresc în şi din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al executivului de la Chişinău.

Aderarea Republicii Moldova la spaţiul aerian comun al UE va aduce beneficii substanţiale atât pasagerilor care circulă cu transportul aerian, cât şi mediului de afaceri, şi va contribui la dezvoltarea domeniului transportului aerian, a subliniat vicepreşedintele Comisiei Europene, Siim Kallas.

Potrivit Comisiei Europene, ca rezultat al semnării Acordului, toate companiile aeriene din UE vor avea posibilitatea să opereze zboruri spre şi dinspre Republica Moldova. Acordul va înlătura toate restricţiile de preţuri şi număr de zboruri săptămânale. UE mai are semnate asemenea acorduri cu statele din Balcanii de Vest, Maroc, Georgia şi Iordania

Referindu-se la Acordul cu privire la protecţia indicaţiilor geografice ale produselor agricole, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş a menţionat că acesta creează noi oportunităţi pentru Republica Moldova în domeniul dezvoltării agriculturii. Totodată, acesta are o mare importanţă în procesul de negociere a Acordului de Asociere şi a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător între Republica Moldova şi UE, domeniul agriculturii având o parte substanţială în procesul de negocieri, a declarat Dacian Cioloş.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.