Adrian Năstase a fost cazat într-o rezervă la Penitenciarul Spital Rahova

Fostul premier Adrian Năstase a fost cazat marţi seara, 26 iunie,  la Penitenciarul Spital Rahova într-o rezervă în care se mai află şi o altă persoană, la Secţia de terapie intensivă.

„Menţionăm că N.A. este cazat în secţia A.T.I., cu o altă persoană privată de libertate, într-o cameră prevăzută cu doua paturi şi grup sanitar propriu”, a informat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova, Nina Stroe.

Potrivit sursei citate, „în data de 26 iunie 2012, în Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova a fost depus condamnatul N.A. în baza mandatului de executare a pedepsei, emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, nr. 196 din 20.06.2012, acesta urmând să execute o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani închisoare”.

La internarea în Penitenciarul Spital Rahova se au în vedere recomandările medicilor specialişti care au examinat anterior persoana condamnată, precizează purtătorul de cuvânt.

„Dreptul la asistenţă medicală al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Asistenţa medicală în penitenciare se asigură în mod gratuit, ori de câte ori este necesar sau la cerere, cu personal calificat, potrivit legii. Examenul medical se realizează în condiţii de confidenţialitate”, se arată în comunicatul difuzat de Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost transferat marţi seara cu o ambulanţă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca la Spitalul Penitenciar Rahova.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.