Agresiuni chimice asupra ÎNTREGII populaţii a României!

 

Pasta de dinţi, altă „bucurie”!

Un al doilea exemplu este cel nereglementat atât de strict de guvernul României, cel al fluorului din pasta de dinţi şi în alte produse de larg consum.

Există un război al informaţiilor şi asupra utilizării acestui compus pe o scară atât de extinsă în uzul uman. Se afirmă că produsul este mai mult nociv decât ajutător, că de fapt studiile iniţiale privind acţiunea farmacologică a fuorurii de sodiu au fost comandate şi plătite de industriaşii din domeniul siderurgic, unde compuşii de fluor sunt reziduali şi se strângeau în veritabile halde de steril, drept urmare s-a găsit năstruşnica măsură de a fi vânduţi ca ceva deosebit de util. Studii moderne arată nocivitatea unor cantităţi uşor mărite de fluor sau compuşi fluoruraţi prezente în organismul uman.

Ei bine, în pofida acestui fapt, practic nu există nici o şansă pentru cumpărătorul român să găsească o pastă de dinţi fără fluor în marile magazine, adică în locurile în care românii îşi fac de obicei aprovizionarea.

Marii retaileri, precum Carrefour, Kaufland, Metro etc. oferă spre vânzare numai sortimente de pastă de dinţi cu fluor sau săruri de fluor. Din mai mult de zece sortimente ale acestui produs prezent pe rafturile acestor magazine nu există absolut nici unul fără fluor!

Cu mare greutate, prin anumite farmacii, se pot afla nişte paste de dinţi româneşti, făcute de SRL-uri care nu spun mare lucru şi ale căror preţuri, desigur, ţinând cont de raritatea produsului, tind spre domeniul astronomic.

 

De fapt, cine are nevoie de aceşti halogeni?

Noi, românii, putem fi bucuroşi că nu avem parte şi de fluorizarea apei potabile, precum americanii.

În schimb, la noi e utilizată clorinarea, ca metodă de tratare a apei, deci ne confruntăm tot cu un compus halogenat. În unele ţări se practică metoda tratării apei prin ozonare, ceea ce e cu mult, mult mai sănătos sub toate aspectele, dar probabil şi mai scump.

Am menţionat şi clorul ca problemă pentru că există temeri, nici pe departe lipsite de temei ştiinţific, potrivit cărora produşii halogenaţi (halogenii sunt elementele din grupa VII-A a tabelului periodic al lui Mendeleev – fluor, clor, brom, iod, astatiniu) sunt folosiţi pe şest ca mijloc de obţinere a „păcii sociale„, având efecte de calmare, de inducere a docilităţii, a apatiei, a indiferenţei în populaţie.

E posibil să existe chiar şi studii în acest sens, care, dacă au confirmat o astfel de ipoteză, probabil zac ascunse şi acoperite de tone de praf prin cele mai ferite arhive guvernamentale ori private.

Dacă ne gândim la efectul bromurii folosite şi de armata română până în 1989, efect de altfel recunoscut în comunitatea ştiinţifică şi nu numai, fireşte că temerile încep să devină oarecum întemeiate, chiar şi pentru sceptici…

Un lucru este cert, orice chimist poate confirma: halogenii sunt elemente chimice foarte reactive, deci ionii acestora, sărurile, sunt veritabili agresori chimici ai organismului.

Da, ca organisme, funcţionăm şi cu sare, căci o avem dizolvată ca electrolit în fluidele vitale, dar asta nu înseamnă că putem pune semnul egal între sarea noastră organică şi cea pe care unii o consumă în cantităţi apocaliptice. De asemenea, nu putem echivala sarea de sodiu, NaCl cu alţi derivaţi halogenaţi: ioduri, fluoruri şi, de ce nu, bromuri!

Iată de ce putem constata că protecţia statului asupra cetăţenilor, aşa cum este ea garantată prin Constituţie, tinde să fie contrazisă de legislaţia inferioară Legii Fundamentale şi să transforme organismul statal, din protector, în oponent.

Din nefericire, acum, în 2012, la 23 de ani de la dărâmarea regimului comunist, această tendinţă devine din ce în ce mai clară pentru cetăţeanul de rând.

Ion  SCUTARU

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
6 Comentarii
 1. NiCu spune

  Nu am avut rabdare sa citesc articolul care mai degraba suna ca un act al inchizitiei sau securitatii. Nu stiu cata dreptate are autorul, dar am senzatia ca am in fata un articol comandat. Intrebarea ramane – de cine?

 2. arakelian spune

  contrar iodarii sarii, un procent mare din populatia romaniei este diagnosticata si sub tratament de tiroida. Adicalea, gusa aia endemica de care vorbesc, la aia degeaba utilizam sare iodata.
  pe de alta parte, eu am vazut sare de vanzare in Bucuresti,pe care scria sare fara iod. In magazin. Deci articolul e exagerat.

 3. Tomica spune

  Este un atentat la sanatatea romanilor. Cred ca ar trebui sesizat avocatul poporului fiindca acest act normativ criminal este un atac la drepturile omului. Un individ din cadrul institutuilui Parhon a dat un interviu in care cu un cinism infiorator sustinea ca: „numarul de cazuri de cancer tiroidian este nesemnificativ”. As vrea sa-l vad ce ar zice daca chiar el sau un apropiat de al lui ar fi in aceasta situatie. Ar fi si atunci nesemnificativ? Statul are obligatia constitutionala sa garanteze viata f i e c a r i u cetatean. Tot mai multi specialisti sustin pericolul sarii iodate dar administratia, prin definitie stupida si inerta, se face ca ploua. Pana cand? Pana cand unul din ei va face cancer tiroidian, poate abia atunci se va trezi, dar nu este sigur.

 4. GOGONEL spune

  Domnule ARAKELIAN te rog spunemi si mie exact magazinul in care ai vazut ca are sare neiodata.Te rog mult.

 5. contantinm spune

  Ce are a face un titlu de publicatie precum „Financiarul” cu un astfel de articol din categoria „Teoria conspiratiei”?
  Informatii neadevarate si interpretari apocaliptice, d-le „ziarist”, aia ai scris.

 6. Sorin spune

  Referitor la efectele fluorului va recomand filme de investigatie de pe net in care se dovedeste efectele negative ale acestuia asupra sanatatii. Chiar s-a constatat ca fluorul nu are nimic de a face cu „smaltul” dintilor.
  Este adevarat ca nu exista sare neiodata in marile magazine. Mi s-a intamplat cu cateva zile in urma sa caut in Kaufland: nu exista.
  Sanatatea mea este problema mea, nu a lui NasCase si guldusilor slugarnici ai elitei mondiale, asa ca mi se pare un abuz la lilertatile fundamentale si o incalcare a constituriei. Dar Dumnezeu nu doarme. Nimeni nu scapa de plata suprema, aici sau „dincolo”.
  Sunt absolut convins ca exista un atac la dresa populatiei cu scopul clar de a depopula tara sa poata ramane la dispozitia poparelor alogene care traiasc „la sanul” nostru. Este un plan pe termen lung pentru ca asta este strategia lor de baza: putin si cu rabdare.
  Doame ajuta!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.