Australia: 123 de imigranţi recuperaţi în urma unui naufragiu în largul insulei Christmas

Echipele de salvare au recuperat 123 de imigranţi care se aflau la bordul unui vas ce a naufragiat miercuri în largul insulei Christmas, teritoriu australian din Oceanul Indian, a anunţat premierul australian Julia Gillard, relatează AFP.

‘Potrivit informaţiilor de care dispun la acest moment, 123 de persoane au fost recuperate’, a declarat premierul australian în faţa parlamentului, adăugând că la bordul ambarcaţiunii se aflau între 123 şi 133 de persoane.

Acest nou incident survine la mai puţin de o săptămână după naufragiul unui vas cu circa 200 de imigranţi la bord, majoritatea din Afganistan, tot în largul insulei Christmas. Aceasta se află în Oceanul Indian, la 2.600 km de coasta de sud-vest a Australiei şi la 300 km de coasta indoneziană. În urma acelui naufragiu au fost salvaţi 110 supravieţuitori, 17 trupuri neînsufleţite au fost recuperate şi mai multe persoane date dispărute.

Imigranţii, majoritatea kurzi, iranieni sau irakieni, se îmbarcă în general în Indonezia în ambarcaţiuni adesea supraîncărcate şi în stare proastă, încercând să ajungă în Australia şi să ceară acestei ţări statut de refugiat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.