EURO 2012: UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva Spaniei şi Rusiei

UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva Federaţiilor de fotbal din Spania şi Rusia, din cauza comportamentului rasist al fanilor din aceste ţări la EURO 2012, informează Reuters.

UEFA a anunţat pe site-ul său că a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei spaniole de fotbal „pentru comportamentul suporterilor săi (comportament rasist şi scandări rasiste) la meciul din Grupa C a EURO 2012 contra Italiei, de la Gdansk, de duminică 10 iunie”.

„O procedură disciplinară a fost de asemenea deschisă împotriva Federaţiei ruse de fotbal (RFS) din aceleaşi motive, cu ocazia meciului din Grupa A contra Cehiei, de la Wroclaw, de vineri 8 iunie”.

UEFA va analiza joi aceste cazuri.

Câteva incidente izolate cu caracter rasist au avut loc la EURO 2012. UEFA a amendat Federaţia croată cu 80.000 de euro, în urma scandărilor rasiste ale fanilor croaţi la adresa atacantului italian Mario Balotelli, la meciul din Grupa C de la Poznan de pe 14 iunie. Totodată, UEFA a adunat dovezi după relatările că fanii spanioli i-ar fi adresat scandări rasiste lui Balotelli, la jocul de pe 10 iunie.

Fundaşul Theodor Gebre Selassie, primul jucător de culoare din istoria echipei Cehiei, le-a declarat ziariştilor că a „observat” scandări rasiste ce i-au fost adresate de fanii ruşi la meciul dintre cele două reprezentative.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.