EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Hannes Swoboda susţine prezenţa premierului Victor Ponta la Consiliul European

0

Preşedintele grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat marţi, 26 iunie, că susţine, în numele grupului S&D, prezenţa lui Victor Ponta la reuniunea Consiliului European nu doar din motive constituţionale, ci pentru că acesta reprezintă poporul şi că trebuie să implementeze apoi măsurile decise.

„Primul-ministru trebuie să reprezinte România la Consiliul European cu două excepţii – Cipru şi Franţa”, a arătat acesta.

Totodată, oficialul european a subliniat că actualul executiv are susţinerea necesară din partea grupului S&D, care nu va aplica niciodată standarde duble, subliniind că „guvernul are sarcină foarte dificilă într-un mediu advers”.

„Opoziţia nu uşurează sarcina Guvernului. Preşedintele este din opoziţie, la fel ca şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Cu toate acestea, Victor Ponta a reuşit să obţină majoritatea în Parlament.

(…) Nu fac parte din politica internă a României, nu particip la luptele dintre preşedintele României şi Guvern, înţeleg că sunt furioşi, dar cred că este momentul să înceapă un dialog serios. Acest lucru este valabil şi pentru Ungaria”, a afirmat Hannes Swoboda, cu prilejul unei reuniuni a grupului S&D care are loc la Bucureşti şi care este consacrată problemelor europene.

El şi-a exprimat speranţa ca USL să obţină „un succes răsunător la alegeri”. „Cu siguranţă că România va ieşi întărită din această luptă”, a mai spus socialistul european.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.