Hidrosind a înaintat recurs la decizia de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica

Sindicatul Hidrosind a înaintat recurs în instanţă în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de a accepta solicitarea Hidroelectrica de intrare în insolvenţă, a declarat miercuri, preşedintele sindicatului, Decebal Sulea.

„Am înaintat recurs la decizia Tribunalului Bucureşti de punere în insolvenţă a societăţii Hidroelectrica. Am procedat astfel deoarece este o decizie a Consiliului de Administraţie la şedinţa căreia doi din cei trei membrii au avut mandat pentru renegocierea contractelor bilaterale nu pentru intrarea în insolvenţă”, a declarat Decebal Sulea.

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a dat asigurări, miercuri dimineaţă, sindicaliştilor care pichetează sediul Ministerului Economiei, că Hidroelectrica nu va fi vândută pe bucăţi şi că până la finalul anului intenţionează să finalizeze procesul de reorganizare a companiei.

‘Fac un apel către sindicate să sprijine procesul de reorganizare pentru că acesta nu vizează reducerea personalului sau scăderea salariilor. Reorganizarea este o soluţie pentru eficientizarea companiei şi pentru a scăpa de contractele cu băieţii deştepţi. Până la sfârşitul anului am vrea să finalizăm procesul de reorganizare’, a precizat Vulpescu, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă. Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de15 iunie 2012 iar potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea societăţii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichidităţi.

Acţionarii Hidroelectrica sunt statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care deţine 80,0561% din capital, şi Fondul Proprietatea.

Compania asigură o treime din totalul cantităţii de energie produsă în România.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.