EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Irimescu: Marea problemă a agriculturii româneşti o constituie lipsa tinerilor care activează în domeniu

0

Agricultura românească se confruntă cu o problemă deosebită şi anume cu lipsa tinerilor fermieri care activează în acest domeniu, a declarat, marţi, Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la o dezbatere despre reforma Politicii Agricole Comune (PAC).

‘România are foarte puţin tineri în agricultură, deşi actualmente există scheme pentru stabilirea tinerilor agricultori în mediul rural. În ceea ce priveşte atragerea tinerilor în agricultură propunerea ministerului (în noua PAC – n.r.) cuprinde o schemă suplimentară.

Tinerii sub 40 de ani care muncesc în agricultură, beneficiază, în primii 5 ani, de o primă pe hectar de 20%. Dacă fermierul român va avea 200 de euro în 2016, câştigul va fi de 50 de euro/hectar. Credem că ar fi o măsură care îi poate stimula să se îndrepte către domeniul agricol’, a spus Irimescu.

Potrivit sursei citate, creşterea substanţială de buget pentru fermierii români în noua PAC va reprezenta o oportunitate deosebită.

„Creşterea substanţială de buget pentru fermierii români va reprezenta o oportunitate deosebită, nu doar pentru acumulare, în sensul cumpărării de jeep-uri, cum s-a mai întâmplat în agricultura românească, ci şi pentru modernizarea spaţiului rural, astfel încât să nu mai existe decalajul pe care încă îl înregistrăm în mediul rural din România faţă de ţările din Vestul Europei’.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.