O nouă demisie din guvernul grec

0

Ministrul adjunct al Marinei comerciale din Grecia, Giorgos Vernicos, a demisionat marţi, 26 iunie, din guvern din cauza participării sale la o societate offshore, demisie ce survine la mai puţin de-o săptămână după ce-şi preluase funcţia, informează agenţiile AFP, AP şi ANA.

Într-un comunicat oficial se precizează că premierul grec, conservatorul Antonis Samaras, a acceptat demisia lui Vernicos, armator, considerat un apropiat al Mişcării Socialiste Panelene /PASOK/, care face parte din guvernul de uniune naţională.

Guvernul a fost interpelat de principalul partid de opoziţie, Syriza /stânga radicală/, în legătură cu cazul Vernicos, cerând implicit plecarea lui din funcţie.

Abia format, guvern grec s-a confruntat cu problemele de sănătate ale premierului Samaras, operat de urgenţă la un ochi, apoi cu cele ale ministrului de finanţe Vasilis Rapanos, care a fost spitalizat de urgenţă la sfârşitul săptămânii trecute. În cele din urmă, Rapanos a fost înlocuit în funcţie marţi cu Yannis Stournaras.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.