Scrimă: Sportivii medaliaţi la Europenele de la Legnano, premiaţi de ANST

Sportivii români medaliaţi la Campionatele Europene de scrimă de la Legnano (Italia) au fost premiaţi miercuri de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Carmen Tocală, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul instituţiei.

Simona Gherman, medaliată cu aur la spadă individual, Anca Măroiu, medaliată cu argint la spadă individual, echipa feminină de spadă, care le cuprinde şi pe Ana Maria Brânză şi pe Loredana Dinu, de asemenea, medaliată cu argint, şi echipa masculină de sabie (Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Alexandru Siriteanu), vicecampioană europeană au primit flori şi au fost felicitaţi de preşedinta ANST, dar şi de vicepreşedintele Alin Petrache. Nu au fost uitaţi nici antrenorii Dan Podeanu, Cornel Milan (spadă) şi Mihai Covaliu (sabie). La aceste performanţe se adaugă şi Cupa Mondială de la Chicago, câştigată în weekend de echipa de sabie.

Preşedinta Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, au primit şi ea flori, fiind ”preşedinta unei federaţii de excepţie şi un om de excepţie”.

Carmen Tocală a precizat că a semnat şi premierile în bani pentru sportivi şi a dublat suma pentru medalia de aur de la 14.000 la 28.000 de lei. O medalie de argint va fi recompensată cu 8.400 de lei neimpozabili. Suma totală a premierilor este de 345.800 de lei.

”În decursul timpului, sportul a făcut ca imaginea României să fie una de excepţie”, a subliniat Carmen Tocală.

Ana Pascu a mulţumit pentru premiere şi a precizat că reprezintă un ”semn de preţuire” şi şi-a exprimat speranţa că scrimerii se vor achita la JO de la Londra de obligaţiile asumate şi vor arăta că încrederea acordată nu a fost de pomană.

Pascu a mai spus că o bucură faptul că oamenii de sport conduc sportul şi a subliniat că sportivii sunt oameni inteligenţi, că scrima dezvoltă calităţi extrem de utile în viaţă. De asemenea, Pascu i-a invitat pe părinţi să-şi trimită copiii la scrimă. ”Ne bucurăm când luăm medalii, dar suntem trişti că nu sunt destui copii ca să facem selecţia. Nu o să le pară rău dacă vin la scrimă, chiar dacă nu vor lua toţi medalii”, a afirmat Ana Pascu.

La rândul său, Ana Maria Brânză a vorbit în numele sportivilor, i-a felicitat pe Tocală şi Petrache pentru ce au făcut pentru federaţiile sportive pe care le-au condus până de curând (baschet, respectiv rugby). ”Suntem bucuroşi de medalii, de premiere şi sperăm să reuşim mai mult şa Olimpiadă decât la Europene”, a conchis Brânză, vicecampioană olimpică la spadă la Beijing, în 2008.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.