Tenis: Ion Ţiriac, dezamăgit că ATP a interzis zgura albastră

Fostul tenisman român Ion Ţiriac, organizatorul Mastersului 1000 de la Madrid, este dezamăgit că zgura albastră, folosită pentru prima dată la acest turneu, a fost interzisă sâmbătă de ATP, organismul care conduce circuitul masculin, scrie cotidianul francez L’Equipe.

Ţiriac recunoaşte că suprafeţele de joc propuse în acest an au lăsat de dorit, dar în opinia sa „culoarea suprafeţelor şi calitatea lor sunt două lucruri diferite”.

„Sunt foarte dezamăgit de decizia luată de ATP. Culoarea suprafeţelor şi calitatea lor sunt două lucruri diferite. De trei ani, contractul nostru prevede că nu putem realiza suprafeţele decât cu şase săptămâni înainte de începutul turneului şi din acest motiv ne-a fost imposibil în acest sezon să realizăm o suprafaţă decentă.

Acum contractul a fost modificat, iar suprafeţele sunt acolo în mod permanent, deci problema este rezolvată. (…) Pentru mine albastrul rămâne viitorul, dar pentru aceasta trebuie convinşi şi cei care decid în sportul nostru”, a mărturisit Ţiriac pe site-ul turneului.

În timpul turneului de la Madrid, jucătorii, în frunte cu Rafael Nadal şi Novak Djokovic, s-au plâns de zgura albastră, considerată prea alunecoasă. Primii doi jucători ai lumii au ameninţat că nu se vor mai înscrie anul viitor la Madrid dacă va fi păstrată această suprafaţă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.