Ziua internaţională de luptă împotriva drogurilor – marcată prin evenimente organizate de ANA

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, de marţi până vineri, 29 iunie, o serie de evenimente pentru marcarea Zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri.

Conform unui comunicat al ANA, miercuri, între orele 10,00 – 22,00, în zona Spitalului Colţea din Bucureşti, se vor distribui materiale informative şi promoţionale (afişe, fly-ere, baloane cu sigla ANA) pentru marcarea acestei zile dedicate luptei împotriva drogurilor.

La standul informativ amenajat special va exista un panou pe care trecătorii vor fi invitaţi să scrie mesaje antidrog, în urma discuţiei cu specialiştii agenţiei.

Alte şase panouri vor fi amplasate în fiecare sector al Capitalei şi în fiecare reşedinţă municipiu de judeţ. Mesajele reprezentative vor fi selectate şi vor fi utilizate în viitoarele campanii antidrog.

În altă ordine de idei, cu prilejul Zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, ANA a lansat, marţi, o campanie naţională de prevenire a consumului de droguri, cu accent pe substanţele noi cu proprietăţi psihoactive.

Directorul ANA, Sorin Oprea, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că obiectivul campaniei „Prea rebel să fii condus!” vizează conştientizarea asupra riscurilor consumului de droguri şi în general de substanţe cu proprietăţi psihoactive.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Ioan Nicolae Căbulea a precizat faptul că ANA gestionează în România politicile publice în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, pe baza indicatorilor cheie ai Observatorului European pe Droguri şi Toxicomanii de la Lisabona şi altor indicatori/studii relevante pentru dinamica fenomenului.

De asemenea, secretarul de stat a subliniat faptul că, prin efortul specialiştilor ANA, încă din 2004 accesul persoanelor la programele de tratament este gratuit, nediscriminatoriu, în acord cu principiile fundamentale ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.