ANPC lansează Comandamentul Litoral – Delta Dunării

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va lansa, sâmbătă, Comandamentul Litoral – Delta Dunării, pentru verificarea activităţii operatorilor economici în domeniul hotelier, alimentaţie publică, produse cosmetice şi jucării, a declarat, joi, preşedintele ANPC, Bogdan Cristian Nica, la o conferinţă de presă.

 ‘Revenim la Comandamentul Litoral – Deltă. Prevenim o serie de reclamaţii care vor apărea şi verificăm activitatea în domeniul hotelier, alimentaţie publică, jucării, produse cosmetice. Comandamentul va fi lansat peste două zile‘, a afirmat acesta.

De asemenea, oficialul ANPC a adăugat că pe parcursul iernii va fi lansat Comandamentul Alpin, în trei judeţene – Dâmboviţa, Prahova şi Braşov.
‘La iarnă urmează să reînfiinţăm comandamentul Alpin în staţiunile montane pentru a preveni practicile comerciale incorecte şi pentru a preveni riscurile pentru consumatori’, a precizat Nica.

Şeful ANPC a menţionat că printre domeniile cu risc ridicat de încălcare a drepturilor consumatorilor se numără saloanele de cosmetică, cele de tatuaj. ‘Vom efectua controale pentru prevenirea răspândirii unor boli grave prin neîndeplinirea condiţiilor obligatorii de funcţionare’, a spus acesta. Alţi operatori comerciali cu risc ridicat de încălcare a drepturilor consumatorilor sunt site-urile care vând produse de slăbit sau produse alimentare, cele care vând mărfuri de proastă calitate şi ai căror furnizori nu pot fi găsiţi.

Potrivit sondajului Eurobarometru, numai 50% dintre cetăţenii României îşi cunosc drepturile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.