Aurescu subliniază interesul strategic al României de a spori nivelul investiţiilor americane

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu a afirmat miercuri că nivelul excelent al cooperării româno-americane în domeniul securităţii reprezintă o premisă pentru dezvoltarea legăturilor economice dintre România şi SUA şi a subliniat interesul strategic al ţării noastre de a spori nivelul investiţiilor americane.

Potrivit MAE, Bogdan Aurescu a participat la conferinţa American Investors Forum, care a vizat realizarea unei dezbateri privind oportunităţile investiţionale pe care România le oferă investitorilor americani.

În intervenţia sa, oficialul român a accentuat importanţa valorificării cât mai ample a potenţialului de cooperare dintre România şi SUA, în contextul în care Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptată la Washington, în septembrie 2011, oferă cadrul necesar dezvoltării relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi SUA pe mai multe dimensiuni, comerţul şi investiţiile, dar şi contactele dintre comunităţile de afaceri ale celor două ţări ocupând un loc important.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a evidenţiat, totodată, legătura dintre securitate şi dezvoltare economică, subliniind că nivelul actual excelent al cooperării româno-americane în domeniul securităţii reprezintă o premisă pentru dezvoltarea legăturilor economice dintre România şi SUA.

El a arătat că obiectivul de etapă trebuie să fie aducerea cooperării economice la nivelul de excelenţă al celei politice şi de securitate.

Totodată, a remarcat oportunităţile investiţionale pe care le oferă implementarea Acordului dintre România şi SUA privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA în România. „Nu în ultimul rând, Bogdan Aurescu a subliniat că participarea României la proiectul apărării antirachetă indică nu doar angajamentul României pentru securitatea SUA şi a NATO, dar şi încrederea pe care SUA o au în România, de natură să faciliteze şi o mai mare implicare a investitorilor americani în ţara noastră”, precizează MAE.

În final, oficialul român a făcut un apel la mediul de afaceri românesc şi american să valorifice la maximum nivelul excelent al relaţiilor politice bilaterale dintre cele două state, accentuând interesul strategic al României de a spori nivelul investiţiilor americane în ţara noastră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.