Barack Obama conduce în sondaje în trei state cheie pentru alegerile prezidenţiale din SUA

Preşedintele Barack Obama conduce în preferinţele alegătorilor americani în Ohio, Pennsylvania şi Florida – trei state cheie pentru alegerile din 6 noiembrie din SUA – în faţa contracandidatului său republican Mitt Romney, conform unui sondaj publicat miercuri, relatează Reuters.

Sondajul realizat de Universitatea Quinnipiac, la doar câteva zile după anunţul la 15 iunie al administraţiei Obama privind politica de imigrare, arată de asemenea un sprijin puternic în toate cele trei state pentru măsura care le-ar permite imigranţilor ilegali tineri care au venit în SUA înaintea împlinirii de 16 ani şi nu au antecedente penale să evite deportarea.

Sondajul constată că Obama se află înaintea lui Mitt Romney cu 9% din intenţiile de vot în statul Ohio (47% faţă de 38%), cu 6% în Pennsylvania (45% faţă de 39%) şi cu 4% în Florida (45% faţă de 41%).

Barack Obama deţine un avantaj net în preferinţele femeilor, a tinerilor şi a persoanelor de culoare în cele trei state.

Sondajul realizat în rândul a 3.700 de alegători comportă o marjă de eroare de 2,8%.

Cele trei state ar putea avea un rol crucial pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale şi ‘nimeni nu a mai obţinut fotoliul de la Casa Albă din 1960 fără a câştiga în cel puţin două dintre ele’, afirmă Universitatea Quinnipiac.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.