Corneliu Iacobov şi Toader Găurean, condamnaţi la şapte şi, respectiv, şase ani închisoare în dosarul RAFO

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis joi condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare a omului de afaceri Corneliu Iacobov şi la şase ani de detenţie a lui Toader Găurean, în dosarul RAFO Oneşti.

Decizia este definitivă.

Magistraţii ÎCCJ au respins recursurile formulate în acest dosar şi au menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti, inclusiv condamnarea la şapte ani de închisoare a lui Marin Marin.

CAB a decis, pe 18 noiembrie 2010, condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare a omului de afaceri Corneliu Iacobov şi la şase ani de detenţie a lui Toader Găurean, în dosarul RAFO Oneşti.

Judecătorii CAB au mai hotărât condamnarea lui Marin Marin la şapte ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu şi achitarea inculpatei Liliana Luchian. Ceilalţi inculpaţi au fost şi ei achitaţi în dosarul RAFO.

În plus, Corneliu Iacobov, Toader Găurean şi Marin Marin au fost obligaţi de judecători la plata sumei de 18.455.220 lei către RAFO şi a câte 7.000 de lei cheltuieli de judecată.

Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti i-a audiat pe 11 martie 2010 pe cei patru inculpaţi din dosarul RAFO Oneşti.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti (TB) l-au achitat pe 12 mai 2008 pe omul de afaceri băcăuan Corneliu Iacobov, alături de alţi trei inculpaţi, în dosarul RAFO, în care era acuzat de procuror de prejudicierea RAFO Oneşti cu peste 200 de miliarde de lei vechi.

Magistraţii au decis achitarea lui Corneliu Iacobov pentru infracţiunile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată, asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani, deoarece fapta nu este prevăzută de legea penală pentru primă infracţiune şi fapta nu există pentru celelalte două.

Dosarul RAFO a fost trimis în instanţă pe 4 noiembrie 2005, Corneliu Iacobov fiind învinuit de procurorii Parchetului General de comiterea infracţiunilor de spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată.

Alături de Iacobov, au fost trimişi în judecată Toader Găureanu, Marin Marin şi Liliana Luchian, pentru infracţiuni precum abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.