OMS avertizează: wireless şi Wi-Fi, pericol major pentru copii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri ca în şcoli să nu fie folosit wireless, inclusiv Wi-Fi, din cauza riscului potenţial de dezvoltare a unor boli la copii, transmite portalul Digit.

Conform literaturii de specialitate, Wi-Fi este numele unei tehnologii wireless (fără fir) populare folosită în reţelistică, telefoane mobile, jocuri video şi altele, tehnologie înglobată în aproape toate PC-urile moderne şi majoritatea consolelor de jocuri.

Experţii organizaţiei consideră că ‘sistemul Wi-Fi şi alte sisteme fără fir generează o sarcină electromagnetică suplimentară asupra organismului sensibil al copilului’.

Într-un comunicat, OMS menţionează că datele ştiinţifice disponibile sunt insuficiente pentru a respinge posibilitatea unor efecte adverse ale reţelelor fără fir asupra sănătăţii copiilor şi adolescenţilor.

Din acest motiv, experţii recomandă să se renunţe la reţelele fără fir în şcolile în care sunt încadraţi copii sub 18 ani.

Citește și
1 Comentariu
  1. Octavian B. spune

    OK. Va rugam sa publicati sursa OMS din care reies cele scrise mai sus, alaturi de un link valid, altfel simplele afirmatii din articolul dvs. ar putea doar sa intareasca teoria ca „hartia suporta orice”.

    Cu multumiri !
    O.B.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.