Traian Băsescu: E prima dată în opt ani când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiunile constituţionale

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că este prima dată când este împiedicat să-şi exercite atribuţiile constituţionale.

„Vă mărturisesc că nu este cea mai veselă zi din mandatele mele de preşedinte al României, pentru că este prima dată în opt ani de exercitare a funcţiei când sunt împiedicat să-mi exercit atribuţiunile constituţionale”, a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este pentru prima dată în perioada post-decembristă când un prim-ministru îşi asumă prerogativele şefului statului, adăugând că România este legitim prezentă la Consiliul European, dar nelegitim reprezentată.

„Aş remarca faptul că este pentru prima dată în perioada post-decembristă, în 22 de ani, când un prim-ministru îşi asumă prerogativele preşedintelui, fără să aibă un mandat de la acesta. Aş spune, puţin mai mult, o asumare nelegitimă de mandat de reprezentare a statului. (…) România este legitim prezentă la Consiliul European, dar este nelegitim reprezentată în acest Consiliu European”, a susţinut Traian Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a decis să nu meargă la Consiliul European de la Bruxelles pentru că ar fi fost o situaţie stânjenitoare, inclusiv pentru partenerii noştri europeni.

‘Am luat decizia să nu merg la Bruxelles pentru că ar fi fost o situaţie stânjenitoare şi pentru partenerii noştri europeni să arbitreze ei o dispută naţională”, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că nu ar fi vrut să se ajungă la o „stânjenitoare dispută” între preşedinte şi premier la Bruxelles, adăugând că ziariştii dornici să speculeze orice „fisură” sunt peste tot.

„Am vrut să protejez ceea ce am construit opt ani – o bună imagine a României”, a adăugat Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.