EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Tribunalul Bucureşti amână pentru 5 iulie judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei în cazul Adrian Năstase

0

Tribunalul Bucureşti a amânat, joi, pentru data de 5 iulie, judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei de doi ani închisoare de către fostul premier Adrian Năstase. Motivul amânării a fost faptul că Adrian Năstase nu s-a prezentat în sala de judecată din motive medicale.

Iniţial, avocaţii lui Adrian Năstase au depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de amânare a executării pedepsei, însă judecătoarea Elena Burlan a fost de acord cu schimbarea încadrării juridice, fiind luată acum în discuţie o cerere de întrerupere a executării pedepsei.

În timpul procesului, reprezentantul DNA, procurorul Cristian Anghel, a contestat raportul medical trimis de Penitenciarul Rahova.

El a susţinut că acest raport nu a fost întocmit conform procedurilor legale, deoarece el nu menţionează când a fost consultat Adrian Năstase şi cine i-a pus diagnosticul, astfel încât nu poate fi luat în considerare de către instanţă.

De altfel, procurorul a fost şi cel care a solicitat amânarea procesului, pe motiv că este necesară prezenţa fostului premier.
‘Modul în care procurorul îşi ţine pledoaria este unul fixist, unul rigid. DNA pune în discuţie orice, a început să aibă suspiciuni şi cu privire la diagnostic. Acum, DNA cere amânarea pe motiv că este necesară prezenţa lui Adrian Năstase în instanţă. Marţi, Parchetul a susţinut că nu este necesară prezenţa lui Adrian Năstase, atunci când s-a judecat o contestaţie la executarea mandatului de încarcerare’, a fost replica avocatului Ioan Cazacu.

Un alt avocat, Viorel Roş, a intervenit şi a spus că DNA a început să facă ‘spectacol’, iar avocaţii sunt ameninţaţi la telefon şi fac subiectul unei anchete.

Instanţa a amânat dosarul şi a decis să îl citeze din nou pe Adrian Năstase la Spitalul Penitenciarului Rahova.

Fostul premier a fost externat marţi seara din Spitalul de Urgenţă Floreasca şi dus cu o ambulanţă la Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că nu există niciun impediment pentru ca Poliţia să pună în executare mandatul de încarcerare emis pe numele fostului premier.

El a fost condamnat la doi ani închisoare în dosarul ‘Trofeul Calităţii’, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.