Deputatul Mihail Boldea a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT

Deputatul Mihail Boldea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, sub acuzaţia că este liderul unei grupări ce se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acelaşi dosar au fost deferite justiţiei alte 18 persoane care au acţionat sub coordonarea deputatului Mihail Boldea, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Anchetatorii susţin că membrii grupării, printre care Mihaela Cristina Bolboceanu, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Aurica Luchiniuc, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 1 milion de euro.

În sarcina inculpaţilor se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals, în dauna unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.