Fitch a reconfirmat rating-ul României la „BBB-” cu perspectivă stabilă

0

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul României la ‘BBB-” pentru obligaţiunile pe termen lung emise în monedă străină şi locală, cu perspectivă stabilă, menţinând astfel rating-ul ţării noastre în categoria investment grade, informează joi Ministerul Finanţelor Publice.

Agenţia de evaluare financiară a apreciat că riscurile privind creşterea economică sunt în scădere, iar Guvernul va respecta ţinta de deficit bugetar pentru acest an.

De asemenea, Fitch a confirmat ratingul pentru datoria pe termen lung în monedă naţională la ‘BBB’, cu perspectivă stabilă, confirmând şi calificativul F3 pentru datoriile pe termen scurt, precum şi plafonul de ţară ‘BBB+’.

Potrivit MFP, menţinerea României în categoria ţărilor cu risc scăzut pentru investiţii (investment grade) a avut în vedere atât perspectivele de creştere economică pentru acest an şi accelerarea ritmului de creştere în anii următori, cât şi continuarea consolidării fiscale, pe fondul angajamentului Guvernului de a continua acordurile cu instituţiile financiare internaţionale.

Fitch a apreciat existenţa unor rezerve externe semnificative ale Băncii Naţionale a României, precum şi faptul că Guvernul României are la dispoziţie sume de circa şase miliarde de euro din partea organismelor internaţionale, în condiţiile în care datoria publică are o pondere relativ redusă în PIB, de circa 34%, cu perspective de stabilizare în jurul acestui nivel în următorii ani.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.