EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare în perioadele cu temperaturi extreme

0

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 în perioadele cu temperaturi extreme.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide ( între 1,5 – 2 litri), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben sau roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei sunt recomandate duşuri călduţe.

Pentru cei care au aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă este absolut necesară expunerea la soare la orele amiezii trebuie utilizată o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Este recomandată evitarea activităţilor în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc) şi o mare grijă pntru copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi.

Trebuie păstrat contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, pentru a-i ajuta în caz că au probleme de sănătate.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.