Un episcop german, numit în fruntea Congregaţiei pentru doctrina credinţei

Papa Benedict al XVI-lea l-a numit luni în fruntea influentei Congregaţii pentru doctrina credinţei pe episcopul german Gerhard Ludwig Mueller, în locul cardinalului american William Levada, care se pensionează, a anunţat Vaticanul, potrivit AFP şi AP.

Episcopul de Regensburg /Bavaria/, în vârstă de 64 de ani, este un teolog german recunoscut, specialist în dialogul ecumenic şi în teologia epocii moderne, fiind şi cel căruia Papa Benedict i-a încredinţat editarea lucrărilor sale şi unul din vechii prieteni ai suveranului pontif.

Citeste si:  21 mai - Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Este cunoscut totodată ca susţinător al operei principalului inspirator al teologiei eliberării, peruanul Gustavo Guttierez, pe care în schimb Benedict al XVI-lea a combătut-o intens – în timp ce era doar cardinalul Joseph Ratzinger -, afirmând că interpretează greşit preocuparea lui Iisus faţă de săraci drept o chemare la revoltă.

Postul de prefect al Congregaţiei pentru doctrina credinţei, pe care îl va ocupa Gerhard Ludwig Mueller, este un post-cheie, între atribuţiile sale înscriindu-se îndreptarea abaterilor teologice şi aprobarea a diverse iniţiative teologice în rândurile Bisericii cu 1.2 miliarde de enoriaşi.

Citeste si:  Cel mai tânăr deţinător al atestatului Microsoft pentru ingineri IT nu a împlinit încă 6 ani
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close