EUR
4,83 RON
(+0.41%)
USD
4,38 RON
(-0.83%)
GBP
5,42 RON
(-0.22%)
CHF
4,57 RON
(-0.23%)
BGN
2,47 RON
(+0.03%)
BYN
1,69 RON
(-0.2%)
CAD
3,09 RON
(+0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.23%)
AUD
2,69 RON
(-0.54%)
JPY
0,04 RON
(-0.86%)
CZK
0,18 RON
(-0.08%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

 

Oamenii politici germani le-au cerut fotbaliştilor să interpreteze imnul naţional

Supăraţi că nu toţi fotbaliştii germani au interpretat imnul ţării la Euro 2012, oamenii politici din coaliţia de guvernământ din Germania le-au cerut fotbaliştilor selecţionatei naţionale să intoneze toţi, fără excepţie, imnul de stat al Germaniei înaintea fiecărui meci internaţional, relatează luni ziarul Bild.

‘Ei /fotbaliştii/ evoluează pentru echipa naţională, dar nu pentru ei înşişi’, a remarcat premierul landului Hessen, Volker Bouffier /CDU/, adăugând că este ‘îngrijorător faptul că trebuie să discutăm despre un lucru’ care ar trebui să fie de la sine înţeles.

O opinie similară a fost exprimată de ministrul de interne bavarez Joachim Herrmann. ‘Un meci internaţional şi o echipă naţională se asociază cu intonarea imnului ţării’, a subliniat el. ‘Cei care nu doresc să cânte imnul naţional ar trebui să rămână doar la clubul lor’, a mai spus acesta.

Politicienii au fost susţinuţi de legendarul fotbalist şi om de sport Franz Beckenbauer, care a amintit că, pe timpul când era antrenor, el instituise în 1984 ca regulă intonarea imnului naţional la toate meciurile, nu doar la cele din afară. ‘Aşa am devenit campioni mondiali în 1990’, a spus el.

Evident, intonarea imnului nu este încă o garanţie a victoriei. Este suficient să ne amintim meciul din finala Euro 2012 între spanioli şi italieni (4:0) când căpitanul Squadrei Azzurra, Gianluigi Buffon, a cântat din toţi plămânii, împreună cu coechipierii săi, ‘II Canto degli italiani’, iar adversarii lor spanioli tăceau pentru că imnul Spaniei se interpretează în prezent fără cuvinte.

Un politician german de origine turcă, copreşedinte al Alianţei-90/Verzii, Cem Özdemir, s-a pronunţat împotriva unor prescripţii drastice pe această temă. ‘O trăsătură minunată a ţării noastre constă în faptul că fiecare decide pentru el însuşi dacă să cânte sau nu’ imnul naţional, a spus acesta, citat de Bild.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata