Victor Ponta: Preşedintele mi-a dat o mapă cu scrisoarea despre modificarea Constituţiei

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, 2 iulie, că Traian Băsescu i-a dat o mapă ce conţine scrisoarea pe care o trimisese liderilor USL privind modificarea Constituţiei.

„Vreau să vă informez pe dumneavoastră, colegii mei miniştrii, pentru că am văzut că întotdeauna când apare un gest mai excentric începe o isterie naţională. Domnul preşedinte mi-a dat o mapă în care era scrisoarea pe care mi-o trimisese mie, domnului Antonescu şi domnului Constantin atunci, înainte de congresele noastre, cu modificarea Constituţiei.

Nu am apucat să văd la televizor, am înţeles că e o dezbatere naţională sau europeană, ce mi-a dat mie preşedintele. Mi-a dat din nou scrisoarea pe care mi-o dăduse atunci, înainte de congresele noastre reunite”, a declarat Ponta, în şedinţa de Guvern.

Pe 6 aprilie preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare liderilor USL în care îşi exprima disponibilitatea de a demisiona în cazul în care aceştia vor accepta revizuirea Constituţiei aşa cum ea a fost cerută prin referendumul din noiembrie 2009, dar şi propunerea sa de reducere a mandatului şefului statului la 4 ani, astfel încât alegerile legislative să se desfăşoare anul acesta simultan cu alegerile prezidenţiale.

Citeste si:  Ponta: Mai e de făcut justiţie în România cu cei care sunt încă protejaţi pe criteriu politic
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close