Ministrul Finanţelor: Deprecierea leului poate aduce venituri mai mari la buget

Deprecierea leului ar genera venituri mai mari la bugetul de stat, pentru că unele taxe se calculează şi în funcţie de cursul de schimb, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu.

„Sigur că nouă nu ne convine un curs depreciat, dar unele impozite şi taxe se calculează şi în funcţie de curs, deci ele înseamnă că ar genera venituri mai mari la bugetul de stat, dar nu ne ghidăm după acest parametru”, a spus Georgescu într-un briefing de presă la Guvern.

Citeste si:  33 milioane pasageri au utilizat transportul feroviar în semestrul I din 2010

El a pus deprecierea leului pe seama turbulenţelor din zona euro.

„Deprecierea de circa un ban faţă de cursul din ultimele zile probabil că vine pe fondul turbulenţelor din zona euro, pentru că în plan economic Guvernul, premierul şi eu, personal, ne ocupăm foarte strict de menţinerea stabilităţii financiare, a unui mediu economic predictibil şi de menţinerea atractivităţii pentru investitorii străini şi autohtoni”, a susţinut vicepremierul.

Georgescu a evitat să precizeze dacă demersurile majorităţii parlamentare pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu influenţează cursul de schimb al leului.
„Eu lucrez la Guvern, ceea ce face dincolo Parlamentul este o scenă democratică, în care se lucrează după regulamente proprii”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Citeste si:  Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a scăzut în primul trimestru din 2011
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close