Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale „Păsări acvatice”, cu prilejul conferinţei Ramsar de la Bucureşti

Romfilatelia introduce în circulaţie, din 6 iulie, emisiunea de mărci poştale „Păsări acvatice”, cu prilejul celei de-a 11-a Reuniuni a Conferinţei părţilor la Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice (COP11 Ramsar).

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, remis miercuri , emisiunea de mărci poştale conţine un carton filatelic, plicul prima zi, un întreg poştal, o coliţă dantelată şi cinci mărci poştale ilustrate astfel: Prigoria (Merops apiaster) pe timbrul cu valoarea nominală de 1,00 lei, Egreta mică (Egretta garzetta) pe timbrul cu valoarea nominală de 1,20 lei, Stârcul galben (Ardeola ralloides) pe timbrul cu valoarea nominală de 2,10 lei, Gâsca cu gât roşu (Branta ruficollis) pe timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei şi Pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus) pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei.

Citeste si:  FARMACIA ALISSA RETAIL SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Elementele emisiunii sunt completate de albumul filatelic special, realizat în tiraj limitat de 500 de exemplare, ce conţine blocul special de cinci timbre al emisiunii, obliterat cu ştampila „prima zi”.

Emisiunea de mărci poştale „Păsări acvatice” va putea fi achiziţionată începând cu ziua de vineri, 6 iulie, de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

În perioada 6 – 13 iulie se desfăşoară, la Bucureşti, cea de-a 11-a Reuniune a Conferinţei părţilor la Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice (COP11 Ramsar).

Citeste si:  Modificarea Codului Fiscal ar putea duce la închiderea PFA-urilor

Convenţia asupra zonelor umede, semnată pe 2 februarie 1971 în localitatea Ramsar, Iran, rămâne în istorie ca una dintre primele mari convenţii internaţionale, de o importanţă semnificativă în conservarea patrimoniului natural mondial (habitatul păsărilor acvatice, fauna şi flora). Convenţia a fost ratificată de România în 1991, iar Ziua Mondială a Zonelor Umede a început să fie sărbătorită, de toată lumea din 1997, pe data de 2 februarie.

În iunie 2012, lista zonelor umede de importanţă internaţională Ramsar întruneşte peste 2.000 de zone din 162 de ţări semnatare ale Convenţiei.

Citeste si:  ANCOM propune reglementarea condiţiilor de emitere şi comercializare a timbrelor şi efectelor poştale

În ceea ce priveşte România, pe Lista Siturilor Ramsar sunt înscrise următoarele opt zone: Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Insula Mică a Brăilei, Parcul Naţional Porţile de Fier, Parcul Natural Comana, Lunca Mureşului, Tinovul Poiana Stampei, Complexul Piscicol Dumbrăviţa şi Lacul Techirghiol.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close