Victor Ponta: Am discutat cu toate grupurile parlamentare

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Parlament că a discutat cu toate grupurile parlamentare, mai puţin cu cel al PDL, pentru că are obligaţia ca premier în cazul în care Parlamentul decide suspendarea preşedintelui să asigure buna funcţionare a administraţiei, inclusiv organizarea referendumului.

Întrebat dacă a discutat vineri la Guvern cu preşedintele UNPR Gabriel Oprea, premierul a spus: „Am discutat cu toate grupurile parlamentare, mai puţin cu PDL pentru că am obligaţia ca premier ca în cazul în care Parlamentul decide suspendarea preşedintelui să asigurăm buna funcţionare a administraţiei inclusiv organizarea referendumului”.

Primul-ministru a afirmat că nu s-a evitat cu preşedintele Traian Băsescu cu prilejul dezbaterilor privind suspendarea acestuia şi că nu a vrut să ia cuvântul în plenurile reunite, întrucât nu acceptă încercarea „preşedintelui încă Băsescu de a trage Guvernul în bătăliile sale”.

„Domnul Băsescu are de dat socoteală în faţa poporului român şi dorinţa lui de a implica şi murdări toate instituţiile statului nu am dori să le las să se împlinească”, a afirmat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata