EUR
4,84 RON
(-0.03%)
USD
4,27 RON
(+0.44%)
GBP
5,38 RON
(+0.49%)
CHF
4,53 RON
(+0.42%)
BGN
2,47 RON
(+0.15%)
BYN
1,76 RON
(+0.22%)
CAD
3,15 RON
(+0.15%)
RSD
0,04 RON
(-0.12%)
AUD
2,97 RON
(+0.12%)
JPY
0,04 RON
(+0.78%)
CZK
0,18 RON
(-0.14%)
INR
0,06 RON
(+0.39%)

Sorin Apostu ar fi folosit carduri de carburanţi de la Rosal de 18.000 lei

În timpul audierilor de marţi, 10 iulie, la Curtea de Apel Târgu Mureş, în dosarul fostului primar din Cluj Napoca, unul dintre martorii audiaţi a declarat că municipalitatea primea carduri de carburanţi de la SC Rosal Grup şi că s-au folosit două carduri descoperite de Departamentul Naţional Anticorupţie la percheziţia efectuată la domiciliul edilului pentru a cumpăra carburanţi în valoare de 18.000 lei.

În timpul audierilor, directorul SC Rosal Grup Cluj Napoca, Sergiu Hosu, a evidenţiat că în baza acelor carduri depistate de DNA la domiciliul lui Sorin Apostu carburanţii au fost achiziţionaţi pe parcursul a 18-19 luni.

Atât Hosu, cât şi alte două angajate ale firmei au precizat că nu exista o evidenţă a cardurilor de carburanţi, că acestea erau destinate angajaţilor societăţii, dar că au existat cazuri în care cardurile respective au ajuns la Poliţia Locală sau la inspectori din Primăria Cluj Napoca.

Firma Rosal este una dintre cele două firme care asigură salubrizarea municipiului Cluj Napoca, în baza unui contract semnat în 2010, fiind una dintre cele mai amendate societăţi de către Primărie, cu 40 de amenzi contravenţionale într-un interval scurt de timp.

Potrivit actului DNA, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul inculpatului Apostu Sorin au fost ridicate două carduri de alimentare cu carburanţi, emise pe numele SC Rosal Grup, o altă societate aflată în relaţii contractuale cu Primăria municipiului Cluj Napoca pe servicii de salubrizare.

‘Este de presupus că, folosind aceste carduri, inculpatul alimentează autoturismul său şi al soţiei sale, contravaloarea carburanţilor fiind plătită din contul societăţii pe numele căreia cardul a fost emis. Aceste împrejurări, alături de celelalte fapte descrise, vor face obiectul investigaţiilor viitoare’, a precizat DNA în momentul formulării cererii de arestare preventivă a edilului.

S
orin Apostu este singurul dintre cei patru inculpaţi din dosar – Călin Mihai Stoia, Monica Undina Apostu, soţia fostului primar, şi Aspazia Droniuc, care are şi calitatea de denunţător – care este judecat în stare de arest preventiv.

Dosarul nr. 1767/33/2011 a fost strămutat la Târgu Mureş de la Curtea de Apel Cluj, iar în acesta cei patru sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani, fals intelectual etc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata