Un sondaj spune că 67% dintre români vor vota pentru demiterea şefului statului

67% dintre români vor vota pentru demiterea preşedintelui, în timp ce 33% vor vota împotrivă la referendumul din 29 iulie pentru demiterea şefului statului, potrivit unui sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale „Avangarde”.

De precizat că aceste procente se referă la cei 56% dintre respondenţi care au declarat că sigur vor participa la vot.

De asemenea, 80% dintre cei intervievaţi au declarat că mai degrabă nu au încredere în Traian Băsescu, pe când 19% au afirmat că au încredere.

Citeste si:  Campania electorală pentru parlamentare - la final

Pe de altă parte, 55% dintre respondenţi au declarat că Traian Băsescu ar trebui suspendat cât mai urgent pentru că a încălcat Constituţia de foarte multe ori, 19% consideră că ar trebui suspendat doar dacă CCR va fi de acord, în timp ce 17% au spus că nu ar trebui suspendat pentru că nu a încălcat niciodată Legea fundamentală.

În privinţa intenţiei de vot, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, din cei 56% care au declarat că sigur vor participa la vot, 61% ar vota cu USL, 18% cu PDL, 10% cu PP-DD, 5% cu UDMR, 2% cu PRM şi 1% cu UNPR.

Citeste si:  Obiceiuri strămoşeşti de Sfântă Maria Mare, la târgul de la ASAS

La întrebarea „Care dintre următoarele fapte sunt mai grave pentru un politician”, 51% dintre respondenţi au optat pentru varianta „Furt din bani publici”, 31% pentru „Minciună”, 8% pentru „Abuz în funcţie”, 2% pentru „Plagiat”, 2% pentru „Presiuni/ameninţări publice şi/sau personale”, iar 6% nu au ştiu sau au preferat să nu răspundă.

Sondajul, autofinanţat, a fost realizat în perioada 7-11 iulie pe un volum de 1150 de persoane de peste 18 ani, tipul eşantionului este probabilistic stratificat, iar eroarea maximă tolerată este de +/- 2,9 pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut de baza datelor INS 2010.

Citeste si:  Prima cursă inaugurală RO-LA, pe ruta Bucureşti - Arad
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close