EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.04%)
CHF
4,50 RON
(-0.09%)
BGN
2,47 RON
(+0.44%)
BYN
1,67 RON
(+0.12%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(+0.42%)
JPY
0,04 RON
(+0.22%)
CZK
0,18 RON
(-0.19%)
INR
0,05 RON
(0%)

Cele mai spectaculoase plaje virgine din lume

Plaja Barleycove, Cork, Irlanda

Aflată între două promontorii abrupte din Peninsula Mizen, Barleycove are forma unei potcoave  îndepăratate de nisip auriu. O plimbare înviorătoare în aerul proaspăt al Atlanticului te poartă lângă Mizen Head, cel mai sud-vestic punct al Irlandei.

Regiunea se bucură de una dintre cele mai bune clime din ţară, dar plaja este rareori ocupată, deşi marea este câteodată presărată de surferi care se delectează cu valurile mari.

 

Plaja Bangaram, Insulele Lakshadweep, India

Această oază bogată în arbori de cocos şi mărgintă de nisip catifelat, din apele calde ale Oceanului Indian, este nelocuită, cu excepţia unei zone mai puţin cunoscute.

Insula Bangaram este înconjurată de o lagună, iar plaja principală oferă posibilitatea de a face scufundări. 

 

Palawan, Filipine

Palawan, o insulă-provincie care include insula principală şi mii de ostroave şi aflorimente (n.r. locuri unde rocile, mineralele unui zăcământ din subsol apar la suprafaţă, datorită eroziunii), este localizată între Mindoro, Filipine şi Borneo, Malezia.

Este o zonă de o frumuseţe extraordinară a naturii, cu plaje albe care curg uşor în apele turcoaz, dar şi cu stânci împădurite care se îmbină spectaculos cu oceanul.

Insula principală este întinsă şi îngustă, fiind înconjurată de corali şi recife largi de calcar. Pe o coastă lungă de mai mult de 500 de km., îţi poţi  găsi propria părticică de univers.

 

Laguna Muri, Raratonga, Insulele Cook

Înconjurată de o lagună care se prelungeşte cu un recif larg şi cu creste de munte împădurite, Raratonga este cea mai impresionantă plajă din insulele Cook. Laguna Muri, aflată pe partea de sud-est a insulei, se mândreşte cu o întindere de nisip imaculat.

De aici poţi vâsli în apa de adâncime mică către insuliţele de pe partea cealaltă, care sunt excelente pentru scufundări.

 

Golful Oxwich, Gower, Marea Britanie

Peninsula Gower din Ţara Galilor iese în canalul Bristol, are o linie de coastă care se adânceşte în golfuri retrase, faleze stâncoase şi braţe de nisip auriu.

Oxwich se întinde pe aproape un kilometru şi jumătate de nisip cu dune şi este foarte popular tot anul pentru windsurfing, navigaţie şi water-skiing.

Cea mai liniştită zonă a golfului este pe partea estică, la Nicholaston Burrows. Dacă ai timp, plimbă-te pe drumul de coastă spre Oxwich Point, de unde golful oferă o privelişte extraordinară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata