Ilie Sârbu: Este posibil ca referendumul să fie organizat în două zile

Referendumul pentru demiterea preşedintelui este posibil să fie organizat pe perioada a două zile, a declarat, vineri, 13 iulie, la RFI, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

El a avansat ideea că USL se gândeşte la o nouă strategie prin care să se asigure că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va fi demis la referendumul din 29 iulie.

Astfel, consultarea populară ar putea avea loc pe parcursul a două zile, astfel încât să fie atins pragul de 50% plus unu prezenţă la urne, în aşa fel încât referendumul să fie validat.

„E posibil, e raţional, până la urmă, decizia ne aparţine. Vom vedea, nu ne-am întâlnit încă niciun for de conducere al USL-ului şi nu văd ce ar fi aici neclar sau neconstituţional. E dreptul Parlamentului să decidă. El a decis data de 29, poate să decidă încă o zi, ca oamenii să nu fie presaţi de timp, de împrejurări, e şi căldura aceasta pe care o resimţim cu toţii. Eu cred că e raţional şi şanse pot fi, dacă decizia va fi luată în sensul ăsta, lucrurile se pot aranja”, a precizat liderul senatorilor PSD.

Potrivit acestuia, organizarea referendumului o face Guvernul.

„Organizarea referendumului o face Guvernul, dar pentru că la şedinţa comună (a Parlamentului-n.r.) s-a decis data, probabil că aici va trebui în şedinţă pe care o avem să se facă menţiunea cu două zile„, a spus Sârbu.

Ilie Sârbu a arătat că vineri ar putea fi decisă data la care se va reuni Parlamentul în sesiune extraordinară, aşa cum a solicitat premierul Victor Ponta în cursul acestei săptămâni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.