Medic acuzat de malpraxis a doua oară în mai puţin de o săptămână

Medicul anestezist Aurel Zabolotnâi, şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, este acuzat de malpraxis de familia unei adolescente în vârstă de 16 ani care susţine că fata a murit în urma administrării unei doze prea mari de anestezic făcută într-o intervenţie chirurgicală.

Fata este cel de-al doilea pacient al medicului Aurel Zabolotnâi care a murit în mai puţin de o săptămână.

Potrivit mamei, adolescenta a acuzat dureri în zona abdominală iar medicii de la Spitalul de Urgenţă din Vaslui au decis că ea suferă de apendicită şi are nevoie de intervenţie chirugicală.

”Am adus-o la spital pe picioarele ei şi o iau în patru scânduri. Era o fată ca o floare. Nu ştiu ce mă fac eu acum. Nu s-a aşteptat nimeni ca de la o apendicită să se ajungă aici. Să nu se atingă nimeni de fată, vreau să o ducă la Bucureşti să vedem de ce a murit că aici se acoperă unul pe altul”, a spus mama fetei, sâmbătă seara.

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Vaslui a deschis o anchetă în acest caz.

”Fata a intrat în operaţie. S-a decis ulterior şi scoaterea unui chist, s-a mărit doza de anestezic, iar pacienta a intrat în stop cardio respirator. Şi-a revenit dar a intrat din nou în stop. Timp de patru ore medicii au încercat să o resusciteze”, a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Acesta este al doilea pacient al medicului anestezist de la SJU Vaslui care moare pe masa de operaţie în mai puţin de o săptămână. Mai multe cadre medicale de la secţiile de Neurochirurgie şi Anestezie Terapie Intensivă sunt cercetate administrativ de o comisie de anchetă special constituită la nivelul unităţii în urma decesului unui tânăr în vârstă de 29 ani, căruia i-a fost administrat un anestezic de către acelaşi medic înainte de o operaţie de hernie de disc, tânărul intrând în stop cardio respirator şi decedând ulterior într-o unitate sanitară din Iaşi. Comisia de anchetă constituită la nivelul SJU Vaslui va trebui să verifice dacă medicii şi asistentele medicale au respectat protocoalele în ceea ce priveşte intervenţia chirurgicală în cazul tânărului.

Şi poliţiştii vasluieni au declanşat zilele trecute o anchetă, în cazul tânărului în vârstă de 29 de ani, cercetările în acest caz fiind declanşate în urma sesizării făcute de Spitalul Clinic de Urgenţă ”Prof.Dr.Nicolae Oblu” din Iaşi, acolo unde a decedat pacientul.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.