EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Andrei Marga: Fostul preşedinte a refuzat expulzarea ambasadorului sirian; până la urmă această soluţie se va impune

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat luni seara, 16 iulie,  că „fostul preşedinte” Traian Băsescu a refuzat expulzarea ambasadorului sirian la Bucureşti, afirmând că până la urmă această soluţie se va impune.

„Noi am propus, ca Minister al Afacerilor Externe, ca ambasadorul să fie expulzat şi să ne ataşăm astfel lumii civilizate, lumii democratice care şi-a dat seama de ce se întâmplă acolo. Din păcate, fostul preşedinte nu a agreat această soluţie, până la urmă ea se va impune. Asta nu înseamnă sa rupi relaţiile cu Siria, ambasada putea funcţiona, dar era un gest simbolic cel puţin, care ne-ar fi ataşat direct lumii civilizate”, a spus Marga la TVR Info.

El a precizat că Bucureştiul este „în contact” cu partenerii din UE şi din NATO referitor situaţia din Siria şi „condamnă ferm crimelor care au loc acolo”.

„Noi ca ţară suntem angajaţi în a susţine tranziţia politică cât mai urgentă din Siria„, a adăugat Marga.

Întrebat dacă România se pregăteşte de expulzarea ambasadorului sirian, el a răspuns: „N-am spus că ne pregătim, am spus că poziţia ministerului a fost şi este aceea de a proceda asemenea celorlalte ţări democratice, civilizate , la expulzare”.

Citește și
1 Comentariu
  1. Vasile spune

    Sunt ultimul om care as vrea sa-l sustin pe Basescu !!! Dar in cazul acesta are dreptate.A nu avea ambasador inseamna sa refuzi orice dialog.Cum altfel poti rezolva o situatie decat prin dialog ? Va asigur ca stiu ce spun pentru ca O parte din familia mea traieste in Siria.De ce trebuie neaparat sa-i pupati in fund pe americani sau pe altii ???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata