EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,30 RON
(-0.35%)
GBP
5,37 RON
(-0.02%)
CHF
4,55 RON
(-0.12%)
BGN
2,47 RON
(+0.02%)
BYN
1,77 RON
(+0.17%)
CAD
3,17 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.39%)
CZK
0,18 RON
(+0.23%)
INR
0,06 RON
(-0.32%)

Obreja (AVAS): Vom continua valorificarea pe principii de business a companiilor din portofoliu

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ va continua valorificarea societăţilor din portofoliu pe principii de business, a declarat marţi preşedintele instituţiei, Marius Obreja, cu ocazia unei vizite de lucru în judeţul Brăila.

„Am început să reorganizez instituţia şi modalitatea în care se raportează la mediul de afaceri pe principii antreprenoriale. Am venit la AVAS cu intenţia de a realiza lucruri concrete, pe principii de business şi am început cu Brăila”, a declarat preşedintele AVAS.

Principalele obiective avute în vedere au fost: o radiografiere la fata locului a portofoliului de societăţi deţinute de AVAS în judeţ, identificarea climatului socio-economic local şi influenţele pe care acesta le poate avea asupra proceselor de administrare, privatizare, recuperare creanţe şi postprivatizare.

Preşedintele AVAS a vizitat doua societăţi reprezentative din judeţ şi pentru portofoliul AVAS: Ceprohart SA – societate privatizabilă (58,76%) şi Promex SA Brăila – societate aflată în monitorizare postprivatizare.

„Ceprohart este o societate comercială cu un real potenţial. Este o societate cu profil de cercetare şi de producţie în domeniul hârtiei care deţine brevete şi invenţii ce aşteaptă doar un investitor serios apt să preia o afacere.

Am identificat, împreună cu reprezentanţii conducerii societăţii, mijloacele prin care AVAS-ul poate să sprijine dezvoltarea Ceprohart. Sunt măsuri concrete, punctuale şi pragmatice, dezvoltate pe un concept antreprenorial. Viitorul acestei societăţi îl reprezintă, însă, un investitor privat”, a explicat preşedintele AVAS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata