Soţia fostului şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta, cercetată pentru proxenetism

Procurorii DIICOT efectuează cercetări în legătură cu activitatea unui grup infracţional organizat ce se ocupa cu proxenetismul şi prostituţia, coordonat de Andreea-Elena Marta, soţia lui Codruţ Marta, ex-şeful de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar, şi de Maria-Magdalena Lungu.

„Începând cu anul 2010, numitele Andreea-Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria-Magdalena Lungu, de 38 ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.

Citeste si:  Tenis: Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Madrid

Activităţile de prostituţie – proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări – Italia, Elveţia, Principatul Monaco”, informează un comunicat al DIICOT remis, miercuri.

Potrivit procurorilor, tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.

Citeste si:  Patru reţineri în dosarul cămătarilor din Hunedoara

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri,18 iulie, mai multe audieri în acest dosar, printre cei care s-au prezentat la Parchet numărându-se şi Andreea Marta.

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR şi procurori DIICOT au efectuat, miercuri, trei percheziţii domiciliare la membri grupării, două în Bucureşti şi una în Călăraşi, şi au pus în executare şi mandate de aducere în faţa organelor de anchetă competente, potrivit unui comunicat al IGPR.

„Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membrii grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300-500 euro.

Citeste si:  4 miliarde euro ar putea fi alocate programelor de mediu, la finalul lui 2010

În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat”, se arată în comunicat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata