MAI: Franţa susţine România în procesul de aderare la spaţiul Schengen în două etape

Ministrul francez de interne, Manuel Valls, a reafirmat că Franţa susţine România în procesul de aderare la spaţiul Schengen în două etape, conform calendarului asumat, şi a spus că analizează, împreună cu ministrul francez al Muncii, posibilitatea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii din această ţară pentru lucrătorii români.

Potrivit unui comunicat al MAI remis joi, 19 iulie, declaraţia ministrului francez de interne, Manuel Valls, a fost făcută miercuri, la întâlnirea de lucru cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, aflat în vizită oficială în Franţa.

Citeste si:  TVA se va percepe la finalul ciclului comercial

Cu acelaşi prilej, ministrul Ioan Rus a evidenţiat faptul că „România a investit enorm şi are în acest moment cel mai modern sistem de supraveghere şi control al frontierei externe, pe care o gestionează foarte bine, motiv pentru care aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen trebuie să aibă loc”.

Totodată, Valls a mulţumit României pentru eforturile depuse de poliţiştii români, apreciind că munca lor este utilă şi a determinat înregistrarea de progrese în combaterea infracţionalităţii comise de cetăţenii români pe teritoriul Franţei.

Ministrul francez a subliniat faptul că există multă neîncredere la nivel european, iar statele membre trebuie să acţioneze împreună pentru combaterea ameninţărilor la adresa Uniunii Europene.

Citeste si:  Băsescu: Trebuie să obţinem o altă dată privind Schengen, poate fi septembrie, poate fi decembrie

”România poate conta pe sprijinul Franţei în dosarele europene şi cooperarea dintre cele două state în acest domeniu trebuie aprofundată deoarece împărtăşim aceleaşi valori şi obiective”, a declarat ministrul francez.

Ambii oficiali au concluzionat că evoluţia relaţiei de cooperare dintre România şi Franţa este una pozitivă şi trebuie continuată.

În încheiere, Ioan Rus i-a adresat invitaţia omologului francez de a efectua o vizită în România, invitaţie acceptată de ministrul Manuel Valls.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata