Tronsonul Cernavodă – Medgidia din A2 a fost inaugurat

Primul-ministru Victor Ponta, însoţit de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Ovidiu Silaghi şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, a participat, joi, la festivitatea de deschidere a circulaţiei rutiere pe tronsonul Cernavodă-Medgidia al Autostrăzii Soarelui (A2) şi pe Centura ocolitoare a Constanţei.

Sosit cu un elicopter la nodul rutier de pe Centura ocolitoare cu DN3, la intrarea în municipiul Constanţa, premierul Victor Ponta a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, de prefectul Bogdan Huţucă şi primarul Radu Mazăre.

Panglica inaugurală a fost tăiată de Victor Ponta, alături de Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Ovidiu Silaghi. În declaraţiile de presă ce au urmat inaugurării tronsonului din A2, premierul a afirmat că Autostrada Soarelui, odată ce va fi deschisă complet traficului rutier va ajuta considerabil economia din judeţul Constanţa.

Citeste si:  Mureş: Cel mai înalt loc din lume în care creşte Bujorul de Stepă este Zau de Câmpie

‘Degeaba există port la Marea Neagră dacă nu există şi autostradă care să sprijine activitatea de distribuţie a mărfurilor ce au ca destinaţie Portul Constanţa. Ştiu, de asemenea, că autostrada spre mare îi va scăpa pe români de coşmarul de a tranzita toate comunele şi toate satele.

Doamne ajută să fie bună lucrarea şi să se termine anul acesta şi ultima bucată pe care se circulă pe o singură bandă pe sens, în regim de drum naţional’, a spus Ponta.

Premierul a precizat că a pledat ca tronsonul Cernavodă-Medgidia să fie operabil înainte de a exista facilităţi precum benzinării, parcări sau grupuri sanitare.

‘Decizia mea a fost să nu mai stăm până se fac benzinăriile şi parcările, iar oamenii să circule tot pe vechiul drum naţional în judeţul Constanţa. Important e ca şi spre Ploieşti şi aici să se meargă cu maşina pe autostradă şi imediat firmele private vin şi se dezvoltă infrastructura pe măsură ce există trafic. Eu am considerat că ar fi fost o greşeală să stăm până se fac toate procedurile cu firmele private de benzinării şi între timp oamenii să vină tot pe drumul vechi. Decizia îmi aparţin şi sper ca aceia care vin de mâine pe autostradă să o considere o decizie corectă’, a conchis Ponta.

Citeste si:  Cum ne facem de râsul lumii

Premierul i-a felicitat pe constructori pentru rapiditatea cu care au finalizat lucrarea, menţionând că ”până acum eram campioni la mişcatul încet”. El a adăugat că nu va circula pe A2 până la mare decât după 29 iulie, ziua referendumului.

Tronsonul Cernavodă-Constanţa din A2 a fost deschis circulaţiei în regim de drum naţional, cu atenţionările şi restricţiile de viteză aferente – maximum 80 km pe oră şi pe o singură bandă pe sens. De la Medgidia la Constanţa, inclusiv pe Centura municipiului Constanţa, se va circula în regim de autostradă, cu toate segmentările, măsurile pentru siguranţa circulaţiei, viteza maximă fiind de 130 de kilometri pe oră.

Citeste si:  De ce unii oameni văd sunetele?

Consorţiul Astaldi-Max Boegel a câştigat licitaţia şi pentru tronsonul Cernavodă – Medgidia după ce fosta conducere a Ministerului Transporturilor a reziliat contractul cu firma Colas în 2011.

Semnarea contractului cu noul consorţiu a avut loc pe 21 septembrie 2011, iar lucrările au început pe 7 octombrie 2011. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata