Microsoft a raportat primele pierderi în 26 de ani de activitate

Grupul american Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, a raportat joi primele sale pierderi trimestriale de la oferta publică iniţială, în luna martie 1986, transmite AP.

Microsoft a precizat că în trimestrul aprilie-iunie 2012 a înregistrat pierderi nete de 492 milioane de dolari, în principal ca urmare a deciziei de a ajusta cu 6,2 miliarde de dolari valoarea companiei de publicitate şi servicii online aQuantive, pe care Microsoft a cumpărat-o în 2007 în încercarea de a concura cu Google.

În schimb, veniturile trimestriale au crescut cu 4% în ritm anual până la 18,06 miliarde de dolari. Operaţiunile de publicitate online asigură doar o mică parte din veniturile Microsoft (aproximativ 4%), care sunt asigurate în principal de sistemul de operare Windows şi pachetul software Office.

Evoluţia viitoare a Microsoft depinde de succesul noului sistem de operare Windows 8, programat a fi lansat pe data de 26 octombrie, şi de o nouă ediţie a Microsoft Office ce va fi lansată în toamna acestui an.

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.