Recomandare de weekend: Filmul „Gandhi”

– „Când pierd speranţa, îmi aduc aminte că de-a lungul istoriei calea dreptăţii şi iubirii a învins întotdeauna. Au existat tirani şi criminali, şi pentru un timp pot părea invincibili, dar până la urmă se prăbuşesc. Gândiţi-vă la asta. Întotdeauna.” (Ganhdi)

Iniţial un avocat copleşit de emoţii, nesigur pe el, incapabil de a vorbi în public, pe măsură ce s-a „lepădat de sine”, Gandhi s-a transformat într-un lider carismatic al cărui nume a rămas marcat în istoria omenirii.

Prin comportament şi convingeri, Gandhi a fost un lider extrem de atipic, diferit de modelul occidental. A adus împreună moralitatea şi politica. După cum a marturisit chiar el, şi-a dedicat viaţa unei desăvârşiri spirituale care a luat forma luptei pentru dezrobirea Indiei.

Un film despre un lider care a condus prin exemplu, nu prin discursuri. A trăit adevărul în care a crezut, nu a predicat prin vorbe, ci prin fapte.

Un jurnalist l-a întrebat pe Gandhi: “Care este mesajul dumneavoastră pentru oameni?” iar el a răspuns: “Mesajul este viaţa mea!”.

Vizionează filmul Gandhi (1982) cu subtitrare în limba română:

Partea I

Partea II

Partea III

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...
1 Comentariu
  1. Esmyana Martisor spune

    Oameni precum Gandhi sunt marturii eterne de intelepciune divina pentru semenii de pretutindeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.