Instituţiile statului, subordonate de dragul lui „Felix”

– Una dintre problemele cele mai mari ale lui Dan Voiculescu, liderul de facto al Uniunii Social Liberale, o reprezintă dosarul ICA.

În acesta, patronul Antenelor este acuzat că ar fi cumpărat de la Institutul de Cercetări Alimentare din Bucureşti 3,6 hectare de teren şi 1 hectar de construcţii la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel al pieţei.

După un proces în care dovezile au fost puternic concludente, fostul colaborator al Securităţii se afla în faţa unei sentinţe de condamnare a Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Citeste si:  Rovana Plumb: Programul "Rabla" va demara în cel mult două săptămâni, iar voucherul va fi transmisibil

Pentru a evita însă condamnarea la închisoare, Dan Voiculescu a luat decizia de a demisiona din Senatul României, renunţând astfel la singura demnitate publică.

Acest lucru atrăgea după sine strămutarea procesului de la ÎCCJ la Tribunalul Bucureşti, urmând a se relua practic întreg procesul de administrare a probelor.

Înainte ca acest lucru să se întâmple, Parlamentul trebuia să ia act de demisia lui „Felix”, iar aceasta trebuia publicată în Monitorul Oficial. Totul s-a făcut foarte repede, senatorii luând act de demisia lui Voiculescu în chiar următoarea şedinţă după anunţul acestuia.

Citeste si:  Principatul Monaco: Albert al II-lea şi Charlene au difuzat primele fotografii ale copiilor lor

Publicarea în MO a fost prima hotărâre luată de instituţia trecută în subordinea Guvernului Victor Ponta (28 iunie 2012). Publicarea s-a făcut cu doar două zile înainte ca ÎCCJ să se pronunţe în acea speţă.

Deci, „Felix” a scăpat de puşcărie cu două zile înainte de pronunţarea sentinţei, cu largul concurs al majorităţii USL din Parlament, dar şi a Guvernului condus de Victor Ponta.

Următorul pas pentru ajutorarea lui Dan Voiculescu îl reprezintă înlocuirea Procurorului General al României şi al şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Schimbarea celor doi cu oameni controlaţi de USL poate duce la achitarea patronului Antenelor.

Citeste si:  Libia: Preşedintele Parlamentului a demisionat
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close