Boeing a fost ţepuit de Pentagon cu peste 380 milioane de dolari

Gigantul aeronautic american Boeing a dat în judecată Pentagonul pentru a obţine recuperarea a peste 380 milioane de dolari, investiţii convenite pentru dezvoltarea de lansatoare de rachete, potrivit ediţiei de sâmbătă a Wall Street Journal /WSJ/, preluată de AFP.

Conform publicaţiei de afaceri, Boeing a deschis, în iunie, procedură în justiţie pentru a solicita restituirea unor sume investite înainte de înfiinţarea în 2006 a unei „joint venture” cu concurentul său Lockheed Martin.

Pentagonul a făcut presiuni pentru crearea acestei „joint venture” a principalilor săi doi contractanţi, pentru a raţionaliza costurile de fabricaţie ale noilor lansatoare de rachete, scrie WSJ.

Ministerul Apărării s-ar fi angajat totuşi să ramburseze investiţiile convenite înainte de crearea acestei societăţi mixte.

Potrivit însă unei plângeri citate de WSJ, Pentagonul ar fi considerat că, începând din 2008, nu mai era obligat să respecte acest angajament şi ar fi întrerupt plăţile.

Documentul acuză responsabilii Apărării de „rea-credinţă” şi precizează că recupererea investiţiilor de către Boeing „era o precondiţie” pentru continuarea participării sale la programul de dezvoltare de rachete.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.