Cristian Boureanu (PDL): În ultimele două luni a avut loc o disoluţie a statului

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a afirmat duminică, 22 iulie, într-o conferinţă de presă, că sub guvernul USL, în ultimele două luni, a avut loc o disoluţie a statului român, o încălcare a normelor democratice şi şi-a exprimat convingerea că românii nu vor gira referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

„Nu credem că asta e adevărata Românie, nu credem că românii vor încălcarea în picioare a democraţiei, că există români care doresc ca ţara noastră să fie coada Europei, oaia neagră a Uniunii Europene. Nu cred că românii vor veni să gireze un referendum care să-i scoată în afara Europei. Nu credem că există o majoritate a românilor care doresc demiterea lui Traian Băsescu”, a spus Boureanu.

Citeste si:  Ion Iliescu: Planul suspendării preşedintelui Traian Băsescu până la 25 martie 2011 este nerealist

El a atras atenţia că reprezentanţii USL doresc „îngrădirea democraţiei, încălcarea Constituţiei, instaurarea unui regim bazat pe încălcarea statului de drept”.

„Democraţia în România nu poate fi aruncată la canal”, a spus Boureanu.

Vicepreşedintele PDL a criticat faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a convocat parlamentarii Opoziţiei la şedinţa Biroului permanent al Camerei cu doar o oră înainte de începerea şedinţei.

„Există o majoritate care încearcă să fie deasupra Constituţiei şi ordinii legale în România”, a mai spus Boureanu.

De asemenea, el a apreciat că guvernul încearcă să dea vina pe preşedintele suspendat Traian Băsescu pentru eventuale măsuri ale executivului condus de Victor Ponta: concedierea unor bugetari şi neplata unor drepturi financiare ale pensionarilor.

Citeste si:  39% dintre români cred că Traian Băsescu a ordonat arestarea lui Vântu

„Guvernul Ponta nu are niciun fel de soluţie economică şi încearcă să îşi acopere propriul eşec şi propria incapacitate dând vina pe preşedintele suspendat, Traian Băsescu.

Pe de altă parte, Cristian Boureanu consideră că asigurarea funcţionării unor camere de luat vederi în toate secţiile de votare reprezintă o obligaţie a guvernului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close