Berea cu lămâie, un atentat la sănătate

– Unele beri dulci au până la 6% zahăr. La 4-5 beri băute pe seară, aportul de glucide este enorm, ducând la obezitate și diabet. Consumul acestor sortimente „răcoritoare” a crescut exponențial vara aceasta, față de anul trecut

Consumul de bere slab alcoolizată s-a dublat în România față de anul trecut. „E un trend clar, e o migrație a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrișoare”, spune Constantin Bratu, președintele Asociației Berarilor din România.

Berile dulci conțin, în general, 1,9% alcool, fiind de 2-3 ori mai slabe decât sortimentele pils. Secretul e altul.

Citeste si:  Ne aşteaptă încă două luni de secetă, spun meteorologii

Ceea ce nu lipsește din nicio bere cu arome sunt E-urile, dintre care cel mai periculos este considerat E104, un colorant artificial.

Dar cea mai mare capcană o reprezintă conținutul de zahăr și pe care mulți consumatori obișnuiți de bere nu îl conștientizează atunci când înlocuiesc băutura clasică cu varianta „răcoritoare”.

Există „beri cu lămâie” care ajung la 6% conținut de zahăr, ceea ce înseamnă 30 g la o sticlă de 500 ml, ceea ce este enorm. Dacă te răcorești cu 4-5 beri dulci pe seară, înseamnă un aport de 120-150 g de zahăr, ceea ce duce automat, pe termen lung, la obezitate și diabet.

Citeste si:  Care este durata optimă de somn pe categorii de vârstă

Dr. Gheorghe Mencinicopschi explică: „E 104 este un colorant artificial, sub formă de sare de sodiu. Nu numai că este un cărăuş ascuns de sare în organism, dar, în plus,  poate provoca atacuri de astm, dermatite sau ADHD persoanelor sensibile la substanţă”. Specialistul mai atrage atenţia că berile speciale sunt pline de zahăr ascuns. (Sursa: ezv.ro)


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close