Crin Antonescu: După plecarea lui Traian Băsescu justiţia va face progrese spectaculoase în combaterea corupţiei

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a transmis, de la Oradea, un mesaj preşedintelui Comisiei Europene, Jose Barroso, şi partenerilor europeni că după plecarea lui Traian Băsescu justiţia va face spectaculoase progrese în combaterea corupţiei şi condamnarea corupţilor.

„Vă asigur d-le Barroso, vă asigur parteneri europeni că după plecarea după Traian Băsescu justiţia va face spectaculoase progrese în combaterea corupţiei şi condamnarea corupţilor! Vă asigur că, dacă puteţi avea îndoieli, e treaba dvs, dar nu puteţi avea îndoieli în legătură cu ataşamentul a milioane de români faţă de valorile democratice, ale statului de drept, ale justiţiei,” a spus preşedintele interimar al României la mitingul anti Băsescu.

Crin Antonescu i-a îndemnat din tot sufletul pe cetăţenii României să meargă duminică la vot pentru că astfel apără de fapt valorile democraţiei şi ale statului de drept şi a precizat că „lovitura de stat” pe care o incriminează Traian Băsescu nu se dă cu Parlamentul, cu hotărâri ale Curţii Constituţionale, ci cu tancurile, cu armata, cu încălcarea voturilor oamenilor.

Peste 10.000 de oameni din judeţele din nord-vestul României au participat marţi seară la mitingul organizat de USL la Oradea în Piaţa Independenţei, delegaţii sosite din Sălaj, Cluj, Satu Mare, Arad şi Maramureş, lideri de organizaţii PSD, PNL şi PC, simpatizanţi, preşedinţi de Consilii Judeţene, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Citeste si:  Băsescu pierde procesul cu CNCD şi trebuie să plătească 600 de lei amendă pentru declaraţii la adresa romilor

Crin Antonescu şi-a motivat prezenţa în mijlocul oamenilor de pe scena mitingului organizat de USL la Oradea afirmând că împreună cu ei a construit „ceva foarte important şi trainic” pentru România, o opoziţie puternică ce a rezistat când era mai greu, când criza îi cuprinsese pe oameni, când toate pârghiile puterii erau în mâinile „sectei fanatice” conduse de Traian Băsescu, numite PDL. ‘Am fost împreună când era mai greu, împreună am strâns speranţele, suferinţele milioanelor de compatrioţi şi împreună am construit o alternativă democratică la acea putere, care se numeşte Uniunea Social Liberală!’ a spus Antonescu.

Preşedintele interimar a spus că asistăm la căderea ultimelor măşti ale lui preşedintelui suspendat Traian Băsescu: „După ce cu 48 de ore în urmă, minţea că toţi cetăţenii trebuie să vină la vot, azi i-a căzut ultima mască a acestuia, îndemnând populaţia la boicotul referendumului, ceea ce înseamnă că nu mai are curajul de a se confrunta cu votul cetăţenilor”. ‘Traian Băsescu îşi aruncă azi masca şi nu mai are curaj spunând: staţi acasă, mi-e frică de votul vostru! Eu vă spun: veniţi, indiferent ce aţi vota ‘ – a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele interimar a precizat că Traian Băsescu face un mare rău României, „cu o iresponsabilitate de care nu l-au crezut în stare nici adversarii”, ‘ţipând’ că va fi fraudă şi că asistăm la o lovitură de stat. ‘Nu, dragii mei, toată lumea în România, că îl mai vrea sau nu pe Băsescu, ştie că o lovitură de stat nu se dă cu Parlamentul, cu hotărârile Curţii Constituţionale, ci cu tancurile, cu armata, ci se dă încălcând votul oamenilor. Iar el vine să spună că dacă veniţi la vot validaţi o lovitură de stat. Nu există sfârşit mai jalnic pentru un om politic democrat. Îmi pare rău pentru Traian Băsescu,’ a spus Crin Antonescu.

Citeste si:  Adrian Năstase: În România nu ar trebui acceptat un partid care se numeşte Partidul Maghiarilor din Transilvania

O altă idee abordată de Crin Antonescu s-a referit la justiţia din România, manipulată în opt de ani de zile de Traian Băsescu, care „are justiţia pe care a vrut-o”, timp în care, potrivit lui Antonescu, „Băsescu face dosare, vorbeşte despre dosare, ameninţă cu dosare.” „Niciunul dintre noi nu s-a ferit din calea justiţiei.

Şi azi vedem clar cine vrea să nu veniţi la vot pentru a scăpa de mâna grea şi dreaptă a justiţiei. Preşedintele suspendat nu mai este însoţit nici de Elena Udrea, nici de Boc sau de Adriean Videanu. (…) Eu nu doresc şi nu înţeleg prosperitatea şi democraţia unei ţări prin numărul de cătuşe. Dar spun limpede că cine şi-a bătut joc de ţara asta, furând banii de la gura copiilor noştri trebuie să plătească,” a spus Antonescu.

Citeste si:  Peste 60% dintre români cred că cei plecaţi în străinătate nu trebuie scoşi de pe listele electorale

Întregul discurs al preşedintelui interimar a fost întrerupt de huiduieli la adresa lui Traian Băsescu şi scandarea lozincilor: „Jos, Băsescu!”, „Jos, Hoţii!”, „Nu vă fie frică! Că Băsescu pică!”

În cele din urmă, Crin Antonescu a îndemnat populaţia să se prezinte la vot în aşa fel încât „toată lumea să tacă în faţa voinţei poporului român, toată lumea să respecte decizia cetăţenilor României de a începe o viaţă nouă fără şi după Traian Băsescu”. „Această ţară a dat de atâtea ori, ultima oară în 1989, jertfă pentru libertatea ei, sânge.

Să preţuim şi să respectăm acest sânge dat pentru libertate, înţelegând că azi nu mai trebuie decât să ne dăm votul. O naţiune demnă care îşi hotărăşte soarta prin prezenţă, nu prin absenţă. În mâna, voinţa, onoarea noastră stă prezentul şi viitorul acestei ţări,” a conchis Antonescu.

Preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, alături de care s-au aflat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi deputatul PNL Relu Fenechiu, au participat marţi seara la Oradea la mitingul organizat de USL pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close