EUR
4,83 RON
(+0.03%)
USD
4,12 RON
(+0.04%)
GBP
5,36 RON
(+0.08%)
CHF
4,49 RON
(-0.44%)
BGN
2,48 RON
(-0.26%)
BYN
1,68 RON
(+0.38%)
CAD
3,07 RON
(-0.2%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.62%)
JPY
0,04 RON
(-0.28%)
CZK
0,18 RON
(-0.4%)
INR
0,05 RON
(-0.08%)

Traian Băsescu: Cei care au organizat lovitura de stat trebuie să răspundă în faţa justiţiei

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat marţi seară, 24 iulie, în cadrul unei emisiuni electorale televizate, că persoanele care au organizat „lovitura de stat” vor trebui să răspundă în faţa justiţiei.

Traian Băsescu a afirmat pe postul naţional de televiziune că referendumul reprezintă o încercare a liderilor USL de a acoperi lovitura de stat prin vot popular. Băsescu a mai spus că a „decapita primii trei oameni din stat” echivalează cu o „lovitură de stat”, lucru pe care l-a afirmat deschis şi în faţa Curţii Constituţionale, acest lucru fiind în afara Constituţiei României, dar şi a valorilor europene.

De asemenea, a mai menţionat că suspendarea sa din funcţie a semănat mai mult cu o „execuţie”, pentru că s-a făcut în mod „abuziv” şi în mai puţin de 24 de ore. „Disperarea USL este cum să acopere această lovitură de stat în spatele unui vot popular. (…) Suntem un stat la care se uită toată Europa şocată, cum poate un preşedinte ales să fie suspendat prin abuz în mai puţin de 24 de ore”, a declarat Traian Băsescu la TVR1.

Acesta a conchis că iniţiatorii „loviturii de stat” vor trebui să dea socoteală în faţa justiţiei pentru ca „lecţia” să fie învăţată de toţi politicienii, iar în România să nu se mai repete niciodată aşa ceva.

Nu în ultimul rând, preşedintele a subliniat că „inconştienţa” şi interesele de grup ale USL au creat degringoladă în ţară, iar acest lucru a avut drept consecinţă deprecierea monedei naţionale, retrageri de capital şi „fuga” investitorilor, precum şi pierderea credibilităţii externe a României.

Citește și
1 Comentariu
  1. Nedumeritu' spune

    Ce cauta POLITICUL in gradina voastra, oameni buni ??!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata