Băsescu, celor prezenţi la mitingul din Bucureşti: Ştiţi ce articol din Constituţie am încălcat? Nici eu

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, i-a întrebat joi, 26 iulie, pe românii prezenţi la mitingul din Piaţa Revoluţiei dacă ştiu ce articol din Constituţia României a încălcat, iar la răspunsul negativ al mulţimii a răspuns că nici el nu ştie.

„Eu am fost suspendat prin votul Parlamentului, pe data de 6 iulie. Au spus ei, împotriva avizului CCR, că aş fi încălcat Constituţia. De atunci, niciun politician, niciun jurnalist, niciun cetăţean al acestei ţări nu a reuşit să-mi spună ce articol din Constituţia României am încălcat. Ştie cineva din această piaţă care este articolul din Constituţie pe care l-am încălcat?”, a întrebat Băsescu mulţimea.

Citeste si:  Traian Băsescu reafirmă că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a spus celor prezenţi la mitingul din Capitală că ei luptă pentru o Românie europeană, în timp ce premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, luptă pentru „puşcăriabili” şi pentru a desfiinţa instituţiile care luptă împotriva corupţiei.

„Eu nu lupt pentru un scaun, ci pentru România. Ponta şi Antonescu luptă pentru puşcăriabili. Eu şi voi luptăm pentru o Românie europeană, credem în ea, luptăm pentru o Românie care să fie a Europei, parte a Europei. Antonescu, Ponta, Voiculescu luptă pentru o Românie care vor să fie a lor şi nu a Europei.

Eu, voi, oamenii de bună-credinţă din această ţară luptăm pentru o Românie în care instituţiile statului să fie independente de politic, să funcţioneze aşa cum scrie legea şi nu cum le comandă partidele”, a declarat Băsescu, pe scena amenajată în Piaţa Revoluţiei.

Citeste si:  Vasile Blaga: Păsat ar trebui să-şi dea demisia din partid, vom introduce în Statut autosuspendarea

Potrivit acestuia, Ponta şi Antonescu luptă pentru subordonarea instituţiilor statului şi pentru desfiinţarea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei.

Preşedintele suspendat le-a vorbit celor prezenţi despre existenţa unui acord încheiat de liderii USL Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile, prin Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în care se precizează că Uniunea Social Liberală este de acord cu anumite „obiective”, printre care desfiinţarea CNSAS, ANI, CCR.

„Noi nu vom merge să le validăm lovitura de stat din perioada 3-6 iulie. (…) Nu mergeţi să le votaţi referendumul celor 256 de parlamentari care vor să ascundă lovitura de stat sub votul democratic al românilor”, a mai spus Băsescu.

Citeste si:  Impozitul pentru firme cu acţionari studenţi: 1 euro

El a mai afirmat că ziua de 29 iulie este menită ca românii să demonstreze Europei că ei sunt deasupra clasei politice.

Preşedintele suspendat a venit la mitingul organizat de PDL în Piaţa Revoluţiei din Capitală însoţit de soţia sa, Maria. La miting participă câteva mii de persoane.

Citește și
1 Comentariu
  1. TF spune

    Lovitura de stat nu are nevoie de votul poporului. Se face si gata ca’n 89 .
    Prea multe cuvinte grele, injurii adresate de ambele tabere.
    Am decazut prea mult ca natiune, mai mult decat e permis unui popor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close